Alexandru Rafila a anunțat măsuri de relaxare a restricțiilor, dar nu renunță la izolare

Rata incidenţei atinge noi recorduri în întreaga lume. Unele ţări înăspresc restricţiile, în timp ce altele relaxează măsurile, invocând formele uşoare ale bolii provocate de Omicron.

În România, la sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila anunța că peste 3 săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare.

În legătură cu izolarea persoanelor care sunt infectate cu noul coronavirus şi au simptome, Rafila a spus că nu există motiv pentru a se renunţa la aceasta.

„Trebuie să stea în izolare. Şi dacă este bolnav de gripă, este bine să stea în izolare. (…) Discutăm de două lucruri diferite: una este gravitatea bolii, gravitatea evoluţiei şi altceva este izolare.

La orice fel de viroză, este bine să stai câteva zile în izolare, încât să nu îţi îmbolnăveşti colegii, familia şi aşa mai departe.

Nu avem de ce să renunţăm la izolarea persoanelor care sunt infectate şi au simptome”, a explicat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *