Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere sprijinul Washingtonului. Cum a reacționat Joe Biden

În plină perioadă de tensiuni la granițele Ucrainei, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski consideră oportună o vizită a președintelui american Joe Biden în această țară.

Duminică, președinția ucraineană a lansat o invitație la Casa Albă prin care președintele Joe Biden șă vină la Kiev pentru a arăta sprijinul Washingtonului în faţa riscului unei invazii ruse.

„Sunt convins că vizita dumneavoastră la Kiev în următoarele zile (…) ar fi un semnal puternic şi ar contribui la stabilizarea situaţiei”, a declarat preşedinţia ucraineană.
Washingtonul, însă, nu a făcut nicio referire la această invitaţie în raportul asupra ultimei conversaţii telefonice de aproximativ 50 de minute dintre cei doi preşedinţi.

Joe Biden şi Volodimir Zelenski au convenit să continue “diplomaţia” şi “descurajarea” în faţa Rusiei, a informat Casa Albă.

“Cei doi lideri au convenit asupra importanţei de a continua diplomaţia şi descurajarea ca răspuns la întărirea prezenţei militare ruseşti la frontierele Ucrainei”, potrivit raportului executivului american.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *