Frica le păzește averile uriașe. Oligarhii ucraineni și oameni de afaceri bogați fug din țară

Tensiunile dintre Rusia și Occident din cauza Ucrainei au atins un maxim istoric și amenință cu izbucnirea unui nou război în Europa.

În acest context, bogații Ucrainei, cu averi colosale, au decis să fugă din țară, măcar pentru o perioadă, până se știe exact ce se va întâmpla în această regiune a Europei.

Cel puțin 20 de zboruri charter au plecat duminică de la Kiev, mai multe decât în orice alt moment din ultimii șase ani. Cei mai bogați doi oameni din Ucraina, Rinat Akhmetov și Viktor Pinchuk se numără printre cei care ar fi fugit.

Magnatul din industria navală Andrei Stavnițer și magnatul din domeniul agricol Vadim Nesterenko au părăsit, de asemenea, Ucraina, duminică. Stavnitser a declarat că a părăsit țara pentru o călătorie de afaceri și că se va întoarce în câteva zile.

Miliardarul Igor Abramovici, deputat din partea partidului pro-rus Platforma de Opoziție – pentru Viață, ar fi închiriat un avion pentru membrii partidului și familiile acestora către Viena, cu 50 de persoane la bord.

Valul de zboruri vine după aproape două săptămâni de plecări de profil înalt, miliardarul Victor Pinchuk și magnatul metalurgiei Vadim Novinsky fiind deja considerați ca fiind plecați din țară.

Omul de afaceri și fostul viceprim-ministru Boris Kolesnikov, al cărui avion a decolat duminică de la Kiev, a declarat că avionul său a zburat, de fapt, la Praga, pentru întreținere și că se află încă în Ucraina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *