Președintele Volodimir Zelenski este hotărât să facă față unui război cu Rusia. „Trebuie să acționăm!”

Informațiile serviciilor secrete americane din ultimele zile indică faptul că Rusia ar începe un atac armat împotriva Ucrainei.

Potrivit surselor acestor informații, chiar a fost indiucată și ziua posibilului atac și anume, 16 februarie 2022.

Despre acest posibil atac al trupelor rusești, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat poporului său cu un mesaj emoționant și mobilizator, chiar decretând data de 16 februarie zi a unității naționale.

„Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii. Decretul a fost deja semnat.

E un moment tensionat! Avem de-a face cu provocări mari, atât externe, cât și interne. Trebuie să acționăm! Suntem amenințați că va fi un mare război!”, a scris pe Facebook președintele ucrainean.

„Nu este prima dată. Dar astăzi, statul nostru este mai puternic ca niciodată. Ne dorim pace și vrem să rezolvăm toate problemle exclusiv prin negocieri”, a adăugat el.

El a mai spus și că în 16 februarie „vom arbora drapelul național, ne vom pune cocarde albastru-galbene și vom arăta lumii unitatea noastră”.

 Întrebat despre ziua reiterată și de Volodimir Zelensky, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea rapoartelor din comunitatea de informații, dar a reamintit că Statele Unite au avertizat deja că o ofensivă ar putea fi declanșată în orice moment.

„V-aș spune doar că este foarte posibil să se declanșeze totul fără niciun avertisment”, a subliniat Kirby.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *