Ședință crucială a liderilor Coaliției. Ce se va întâmpla cu facturile uriașe de energie electrică și gaze

La data de 1 aprilie expiră ordonanța plafonării și compensării la energie electrică și gaze naturale, iar analiștii spun că acest lucru va genera un nou val de scumpiri greu de suportat pentru majoritatea românilor.

În aceste condiții, ministrului Energiei, Virgil Popescu, trebuie să vină urgent cu pachetul de măsuri pentru rezolvarea crizei facturilor.

Marți, liderii Coaliției de guvernare se reunesc pentru a decide ce se va întâmpla cu facturile uriașe de energie electrică și gaze naturale.

Pe de altă parte, furnizorii de energie au anunțat că românii trebuie să se aștepte din nou la pene de curent și avarii tot mai frecvente.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu s-ar fi pus de acord să propună în Coaliție reducerea la 5% a TVA la energie, pentru consumatori casnici și IMM-uri, precum și eliminarea certificatelor verzi.

De asemenea, ministrul Energie, Virgil Popescu, este așteptat săptămâna aceasta cu un nou plan de măsuri care să asigure menținerea la un nivel suportabil a facturilor după 1 aprilie, dată la care se încheie actuala schemă de sprijin. 

Premierul Nicolae Ciucă i-ar fi transmis lui Popescu, că nu mai este posibilă compensarea sau plafonarea prețului, pentru că bugetul n-ar mai suporta un astfel de efort financiar. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *