Exercițiu de simulare a unui atac nuclear în prezența lui Vladimir Putin. Președintele Volodimir Zelenski pleacă din Ucraina

În timp ce președintele rus Vladimir Putin asistă la exercițiile de simulare a unui atac nuclear, unde sunt testate rachete balistice și de croazieră, președintele ucrainean Volodimir Zelenski pleacă la conferința de la München, Germania.

La exerciții participă forțele aeriene, forțele navale nordice și flota din Marea Neagră. Manevrele au fost anunțate de Ministerul Apărării de la Moscova, care susține că este vorba despre un exercițiu planificat anterior.

Între timp, în Belarus au loc exerciții militare comune ruso-belaruse. Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat recent că țara sa ar putea găzdui arme nucleare în cazul în care NATO ar lua decizii care să amenințe securitatea Belarusului.

Chiar și în această situație, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi menţine vizita planificată la conferinţa de la München, care are loc sâmbătă.

Situaţia din estul ţării „rămâne pe deplin sub control”, a anunţat preşedinţia ucraineană, adăugând că planurile lui Zelenski nu s-au schimbat.

Vineri, preşedintele american Joe Biden a afirmat că nu ar fi „înţelept” ca Zelenski să părăsească Ucraina în aceste circumstanţe.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *