Mobilizare generală în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk. A fost declarată starea de urgență

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a anunțat că, începând de sâmbătă a fost declarată starea de urgență din cauza afluxului de refugiaţi, după ce în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk a fost ordonată evacuarea civililor.

„Ţinând cont de creşterea numărului de persoane care sosesc, considerăm că este cazul să introducem starea de urgenţă”, a declarat guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev.

Liderii celor două structuri secesioniste pro-ruse au decretat sâmbătă mobilizarea generală, după ce vineri au acuzat guvernul de la Kiev că pregăteşte o ofensivă în Donbas şi au ordonat evacuarea în Rusia a femeilor, copiilor şi vârstnicilor.

Autoritățile din Lugansk au declarat că din această regiune au plecat de bună voie 25.000 de persoane şi alte 10.000 sunt gata de plecare.

Numai în cursul zilei de sâmbătă au fost evacuate aproximativ 6.600 de persoane.

Ministerul pentru situaţiile de urgenţă de la Moscova a comunicat că peste 400 de persoane şi 150 de vehicule sunt implicate în primirea refugiaţilor din Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ca fiecărui refugiat să i se dea 10.000 de ruble (circa 114 euro).

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *