Atacuri cibernetice asupra Ucrainei. Consiliul Național de Securitate al SUA are dovezi

GRU (temutul serviciu secret al armatei ruse) este autorul în atacurile cibernetice din această săptămână asupra Ucrainei, susține Consiliul Național de Securitate al SUA.

Institutiția americană arată într-un comunicat postat pe Twitter că infrastrutura GRU a transmis volume mari de date către adrese electronice din Ucraina – adică exact metoda prin care a fost purtat atacul cibernetic.

Miercuri dimineața, site-urile oficiale ale Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu au mai funcționat.

De asemenea, au fost probleme și la accesarea site-urilor Oficiului Președinției și ale Serviciului de Frontieră.

Pe unele dintre site-uri apărea un text în trei limbi – ucraineană, poloneză și rusă – care spunea că toate datele ucrainenilor încărcate în rețea au devenit publice.

Potrivit serviciului de presă al Poliției Naționale, au fost deja deschise urmăriri penale.

„Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom care cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliția.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *