Vaccinarea anti-COVID este OBLIGATORIE în Austria. Amenzile sunt uriașe

Începând din 05 februarie, a intrat în vigoare vaccinarea anti-COVID obligatorie în Austria. Amenzile sunt cuprinse între 600 și 3.600 de euro.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial din Viena, după ce a fost semnată de președintele Alexander Van der Bellen.

Românii care lucrează sau s-au stabilit în Austria au primit o scrisoare oficială despre obligativitatea vaccinării.

Persoanele care nu vor să se vaccineze vor fi amendate cu suma de 600 de euro și nu se aplică doar o singură dată.

„Pentru protejarea populației, Guvernul Federal Austriac a decis să instituie obligativitatea vaccinării împotriva Covid. Toate prsoanele cu domiciliu în Austria, care au peste 18 ani, și nu sunt exceptate de la accinare din motive medicale, sunt obligate prin lege să se vaccineze.

Persoanele cărora nu le-a fost administrat încă vaccinul vor fi informate periodic în privința necesității de a se vaccina prin intermediul unei înștiințări. Cei care nu își îndeplinesc obligația de vaccinare vor suporta sancțiuni administrative în viitor”, se precizează în scrisoare.

Ruxandra Drăgan, o româncă stabilită în Austria a explicat care este situația și de când vor începe să fie aplicate sancțiunile. 

„Începând cu mijlocul lui martie populația va fi verificată în mod regulat, în special cei nevaccinați vor primi înștiințări. Sancțiunile vor fi de 600 de euro din trei în trei luni, până la maxim 3.600 de euro pe an.

Dacă persoanele se vor vaccina în decurs de două săptămâni sancțiunea va fi retrasă. Începând cu 5 martie persoanele nevaccinate vor putea merge în restaurantele și magazinele cu produse neesențiale.

Este o măsură luată la nivel federal, dar fiecare provincie poate să aibă măsuri mai dure”, a explicat Ruxandra Drăgan.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *