Ludovic Orban tună și fulgeră după ce parlamentarii au votat desființarea SIIJ. „Luaţi şi înghiţiţi proiectul ăsta”

Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de prim for sesizat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Au fost 205 de voturi „pentru„ 90 „contra” şi o abtinere.

După votul din Camera Deputaților, fostul premier Ludovic Orban a răbufnit, afirmând că, de fapt, SIIJ se desființează de formă, deoarece, se merge pe o formulă care este propusă de UDMR.

„Nu voiam să iau cuvântul, dar, până la urmă, am luat decizia să iau cuvântul, pentru că mi-a fost insultată inteligenţa prin vorbăria goală despre desfiinţarea SIIJ-ului. Hai să le spunem românilor că nu se desfiinţează niciun SIIJ.

Se desfiinţează de formă. De fapt, se merge pe o formulă care este propusă de UDMR. Acum că PSD sprijină acest nou SIIJ este normal, pentru că ei au inventat SIIJ-ul ca nu cumva DNA-ul şi DIICOT-ul să poată să cerceteze pe competenţa specifică acestor Parchete. (…)

Mă surprinde faptul că ia cuvântul reprezentantul foştilor mei colegi, care cred că e şi semnatara atacului nostru la CCR împotriva legii de înfiinţare a SIIJ-ului, să laude această caricatură de proiect, care n-are nicio legătură cu desfiinţarea SIIJ-ului”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban susține că și USR este vinovat pentru votul care s-a dat luni în Camera Deputaților pentru desființarea SIIJ.

El le-a transmis, totodată, parlamentarilor USR „să înghită acest proiect”.

 „De asemenea, şi asta le-o spun colegilor de la USR, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind desfiinţarea SIIJ-ului care a fost hotărâtă în vechea coaliţie de guvernare şi care presupunea întoarcerea dosarelor pe competenţe, aşa cum e normal, la Parchet, la DNA şi la DIICOT.

Presupunea în schimb un aviz care să fie dat Secţia de procurori pentru procurori şi de Secţia de judecători pentru judecători, la trimiterea în judecată a magistratului. N-a fost bun proiectul. S-a trimis sesizare la Comisia de la Veneţia. Luaţi şi înghiţiţi proiectul ăsta, că nu v-a convenit proiectul care a fost votat de Camera Deputaţilor, cât exista o altă majoritate”, a completat fostul preşedinte al PNL.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *