A început RĂZBOIUL! Rusia a atacat Ucraina!

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a anunțat o operațiune militară specială în Donabs.

Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. 

“Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză televizată.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene “să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor.

Focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană, la scurt timp după ce Rusia a anunţat o operaţiune militară în Ucraina.

Operațiunea militară a Rusiei pare una completă, cu atacuri de artilerie, atacuri aeriene și debacarea forțelor ruse în Odesa și Mariupol.

Un avion de luptă rus efectuează lovituri aeriene asupra bazelor brigăzilor 25 și 93 ucrainene din regiunea Dnipropetrovsk.

Din primele informații, Kievul ar fi atacat cu rachete balistice.

„Putin tocmai ce a început o invazie pe scară largă în Ucraina”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei.

De asemenea, la granița cu Crimeea a fost atacată o bază militară ucraineană.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a anunțat că va convoca Consiliul Național pentur Securitate și Apărare pentru a declara stare de război.

La primele ore ale dimineții, după exploziile din Kiev, lumea panicată pleacă din oraș.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *