Bilanțul morților după atacul Rusiei împotriva Ucrainei. Volodimir Zelenski a ordonat să se dea arme populației apte de luptă

Forțele militare ale Rusiei au atacat joi dimineață Ucraina cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie, în ceea ce pare a fi o acțiune pe scară largă și nu doar o incursiune pentru protejarea populației din Donbasul ocupat.

Au fost lovite ținte militare, dar și civile, potrivit Kievului, care a anunțat totodată câteva zeci de morți.

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la cel puţin 50 de morţi în Ucraina, inclusiv zece civili, anunţă Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

“Am fost informat că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi, câteva zeci au fost răniţi, iar, de asemenea, sunt aproximativ zece civili ucişi”, a declarat Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

“Aceste pierderi de vieţi au fost cauzate de raidurile aeriene şi atacurile cu rachete din cursul dimineţii”, a precizat el.

Ucrainenii anunță noi victime ale atacului

 Forțele ucrainene susțin că au ucis 50 de militari ruși pe frontul de est
Oficialii ucraineni au început să facă bilanțuri ale victimelor bombardamentelor. În regiunea Odesa, autoritățile au anunțat moartea a 18 persoane, ca rezultat al bombardării unei baze militare din satul Lipețke. Bilanțul anterior era doar de șapte. Ministerul de Interne ucrainean a anunțat de asemenea moartea a trei civili într-un asalt rusesc asupra localității Vuhledar, din provincia Donețk.
Moartea unui copil într-un bloc de lângă Harkov bombardat de forțele ruse a fost anunțată de presa ucraineană.

LIVETEXT | Rusia a atacat Ucraina. Zeci de bombardamente în țară, Zelenski anunță că dă arme populației. Bilanțul deceselor

Imaginea unui bloc de locuințe  atacat de ruși

Un bloc a fost lovit în nord-estul Ucrainei, în localitatea Ciuhuiiv, lângă orașul Harkov.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut tuturor cetățenilor care sunt gata să apere țara să facă acest lucru, adăugând totodată ca va pune ”o armă în mâinile oricui dorește”.

Volodimir Zelenski a decretat mobilizarea generală a trupelor ucrainene în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva ţării sale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *