Cinci aerodromuri ucrainene au fost bombardate. Două avioane militare ucrainene au aterizat forțat în România

Armata ucraineană anunță, joi dimineață, că a doborât cinci avioane rusești și un elicopter în regiunea Luhansk. Nu a fost precizat tipul avioanelor.

Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus.

Explozii puternice au fost auzite joi dimineaţă la Kiev, la Odessa, în sud, la Harkov, la frontiera rusă, şi în estul Ucrainei după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de declanşare a unei operaţiuni militare împotriva acestei ţări.

Un avion militar din Ucraina a aterizat pe aeroportul din Bacău. Se pare că acesta avea probleme generate de lipsa de combustibil. Pilotul s-a pus la dispoziția autorităților române.

De asemenea, un alt avion ucrainean a cerut să aterizeze pe aeroportul din Cluj. Deocamdată nu se știe ce probleme are.

“Cele două aeronave militare române au aplicat cu stricteţe procedurile naţionale şi regulile internaţionale aplicabile în astfel de situaţii, procedând la interceptarea şi identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spaţiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparţinând Forţelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operaţiune încheiată la ora 7,05. După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziţia autorităţilor române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situaţii”, precizează MApN.

Prezenţa avionului militar ucrainean la Bacău a fost confirmată, joi dimineaţă, de prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

“În cursul dimineţii a aterizat în regim de urgenţă o aeronavă de vânătoare Suhoi 27. Aeronava are un pilot la bord care a fost preluat de autorităţi. Avionul a fost degajat de pe pistă”, a declarat prefectul.

Avioanele au fost detectate de către Poliția de Frontieră din România, la ora 6.18.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat bombardarea a cinci aerodromuri ucrainene. Acestea sunt Borispol, Ozerny, Kulbakino, Chuguev, Kramatorsk, Cernobaevka.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *