Rusia declară RĂZBOI Ucrainei. Declarația lui Vladimir Putin

În dimineața zilei de 24.02.2022, președintele rus Vladimir Putin a apărut pe toate posturile de televiziune rusești și a făcut o declarație prin care a autorizat o operațiune militară specială în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” și să plece acasă. Doar așa împiedică orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

„URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare. Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.

Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară Ucrainei. Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Preşedintele Rusiei a avut un mesaj și la adresa militarilor ucraineni. Acesta le-a transmis că părinţii şi bunicii lor nu au luptat „pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii”. Putin a motivat că doreşte să încerce să demilitarizeze Ucraina.

„Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni. Dragi tovarăși, părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați odinile Kievului. Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați sa plece.

Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși sa se implice. Trebuie sa știți ca răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu  v-ați mai confruntat. Sper că am fost auzit”, a conchis Vladimir Putin.

„Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experienta și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte. Noi știm că adevărată putere este în adevăr, care este de partea noastră. Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria.

Știu că lumea economică și politică este de partea noastră. Asta însemnă că obiectivele propuse vor fi atinse. Cred în susținerea dumneavoastră. În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie”, a mai spus Vladimir Putin.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *