137 de morți după prima zi a atacului Rusiei împotriva Ucrainei. Kievul este sub asediu

Ministrul Sănătăţii din Ucraina, Viktor Lyaşko, a afirmat , joi noapte, că în prima zi a invaziei rusești în Ucraina s-au înregistrat 169 de răniţi.

Ministrul ucrainean al sănătăţii a făcut apel la populaţie să doneze sânge şi a îndemnat la tratarea ambulatorie a cazurilor mai puţin grave pentru a preveni supraîncărcarea spitalelor în care întreg personalul medical lucrează nonstop.

În schimb, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat moartea a cel puţin 137 de ucraineni de la începutul invaziei ruse.

“137 de eroi, cetăţenii noştri” şi-au pierdut viaţa, a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată vineri pe site-ul preşedinţiei ucrainene. El a adăugat că în lupte au fost răniţi alţi 316 ucraineni. 

Două explozii puternice au răsunat în zorii zilei de vineri în centrul Kievului, a doua zi după începerea invaziei ruse.

„Au reluat atacurile asupra Kievului cu rachete de croazieră şi balistice. Am auzit două explozii puternice”, a declarat adjunctul ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko pe contul său Telegram.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *