Armele morții bat la poarta Kievului. Trupele ruse au intrat în capitala Ucrainei

În jurul orei 04.00, în dimineața de 25.02 2022, rușii au început un atac nimicitor împotriva capitalei Ucrainei.

În mai multe cartiere ale capitalei s-au auzit toată dimineaţa focuri de armă.

Forţele ruseşti au intrat în cartierul Obolon din Kiev. În prezent, armata ucraineană luptă cu aceste forţe. Districtul se află la aproximativ 10 kilometri de centrul Kievului. Totodată, într-un cartier din Kiev (Minsk Masiff) se aud schimburi de focuri de armă şi mitralieră. Armata ucraineană spune că forţele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dimer şi Ivankiv, unde au avansat un număr mare de vehicule blindate ruseşti.
Trupele ucrainene au distrus un pod de la graniţa râului Teteriv pentru a împiedica avansarea a forţelor ruse.

Într-o postare pe contul de Facebook, forţele terestre ucrainene au precizat că Kievul este vizat de „tiruri de rachetă”, precizând că au distrus în zbor două din aceste rachete.

Sabotorii Federaţiei Ruse au confiscat mai multe maşini ale Gărzii Naţionale Ucrainene. Grupurile de sabotaj şi recunoaştere ale forţelor armate ruse au confiscat echipamentul Gărzii Naţionale a Ucrainei şi s-au îmbrăcat în militarii ai Forţelor Armate ale Ucrainei.   “Informaţiile trebuie diseminate pe scară largă. Inamicul foloseşte echipamentul nostru! Grupurile de sabotaj şi recunoaştere ale forţelor armate ruse folosesc vehicule confiscate de la Garda Naţională a Ucrainei pentru a pătrunde adânc în spatele poziţiilor ucrainene”, se arată într-un raport al armatei ucrainene.

Lucian Ionescu

Știre în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *