Asediu devastator împotriva Kievului. Peste 200 de soldați ucraineni au fost uciși. Președintele Volodimir Zelenski a fost ascuns într-un buncăr

Încă din primele ore ale dimineții rușii duc lupte aprige pentru cucerirea capitalei Ucrainei.

Populația civilă este panicată în timp ce pe străzile Kievului se duc lupte între soldații ucraineni și forțele armate ale Rusiei.

După ce a izbucnit la adresa NATO și a acuzat că nu e apărat de invazia Rusiei, Volodimir Zelenski a fost ascuns într-un buncăr.

Pentru a-și apăra populația, Zelenski a cerut Rusiei negocieri pentru încetarea războiului.

Răspunsul Moscovei a venit prin ministrul de Externe, Serghei Lavrov, care a pus condiția ca armata ucraineană să înceteaze să opună rezistenţă.

„Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Serghei Lavrov.

Armata rusă a anunțat că a blocat Kievul din partea de vest. În prezent, principalele forțe ale trupelor aeropurtate și-au unit forțele cu unitățile de aterizare rusești pe aerodromul Gostomel, blocând capitala Ucrainei dinspre vest.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că unitățile Forțelor Armate Ruse continuă să îndeplinească sarcini în zona Kievului și a altor orașe, dând dovadă de curaj și eroism. Konașenkov a acuzat conducerea ucraineană că încearcă să folosească civilii ca scuturi umane.

„Fac un apel la cetățenii ucraineni. Conducerea dumneavoastră naționalistă folosește aceleași metode ca și teroriștii. Vor să vă folosească ca scut uman. Forțele armate ruse nu vor ataca zonele rezidențiale ale capitalei ucrainene”, a spus reprezentantul Ministerului rus al Apărării.

Konașenkov a anunțat și capturarea aerodromului Gostomel din suburbiile Kievului. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, peste 200 de persoane din unitățile speciale ale Ucrainei au fost ucise.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *