Imagini înfricoșătoare de pe front. Forțele armate ruse au pregătite crematorii mobile pentru a acoperi orice pierderi umane

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat imagini ale unui crematoriu montat pe vehicul rusesc care face parte din dotarea trupelor militare.

Vehicului a fost văzut în urma forțelor ruse și este de așteptat să urmărească orice trupă în Ucraina.

Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării, a sugerat că utilizarea unui astfel de sistem ar putea fi o modalitate prin care Kremlinul ar putea acoperi orice pierderi umane, temându-se să se repete criticile din țară când Rusia a invadat pentru prima dată Ucraina în 2014.

„Dacă aș fi soldat și aș ști că generalii mei au atât de puțină încredere în mine încât mă urmăresc pe câmpul de luptă cu un crematoriu mobil, sau dacă aș fi mama sau tatăl unui fiu, potențial dislocat într-o zonă de luptă, aș fi profund, profund îngrijorat”, a mai spus secretarul britanic al apărării.

În materialul video publicat de Ministerul Apărării, textul chirilic suprapus pe videoclip spune că echipamentul, care a fost creat special pentru distrugerea deșeurilor biologice periculoase, provine de la o companie din Sankt Petersburg numită Tourmaline.

Site-ul web al companiei spune că este „The Russian Incinerator Company”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *