Mesajul lui Vladimir Putin către armata Ucrainei. „Luați-vă puterea în propriile mâini”

După ce Kremlinul a refuzat în mod sistematic să participe la negocieri cu Ucraina, în pofida unor solicitări repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Vladimir Putin a afirmat, vineri, că acceptă să trimită o delegaţie în Minsk, capitala Belarusului, la negocieri cu Ucraina.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a justificat invazia Ucrainei susținând că Rusia vrea “eliberarea ucrainenilor de opresiune”. Lavrov sugera, astfel, că Moscova intenţionează să răstoarne regimul lui Volodimir Zelenski de la putere. El a precizat că Rusia este pregătită de negocieri dacă Ucraina “depune armele”.

Vladimir Putin s-a adresat dur armatei ucrainene

Tot vineri, președintele Federației Ruse le-a cerut ucrainenilor să dea jos Guvernul.

„Ne va fi mai ușor, dacă preluați puterea”, a spus Putin într-un limbaj extrem de dur.

El a calificat conducerea Ucrainei drept: teroriști, drogați și neonaziști. Acest termen este folosit de președintele Putin pentru a descrie guvernul ucrainean.

„Mă adresez încă o dată militarilor forțelor armate ucrainene: nu permiteți neonaziștilor să vă folosească soțiile, copiii și persoanele în vârstă ca scut uman. „Luați-vă puterea în propriile mâini. Ne va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere decât cu acea bandă de dependenți de droguri și neonazişti din Kiev”.

„Vreau să apreciez la cel mai înalt nivel acțiunea soldaților și ofițerilor ruși. Ei actionează cu mult curaj, cu profesionalism și eroism, îndeplinindu-și datoria militară, și apără poporul nostru și patria noastră”, a adăugat el.

Vineri dimineață, după ce rușii au început un al doilea atac devastator împotriva Kievului, capitala Ucrainei, președintele țării, Volodimir Zelensky a anunțat mobilizare generală.

 „În această dimineață ne apărăm singuri țara”, a spus Zelensky, într-o declarație la televiziunea publică. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *