Sacrificiu până la moarte. „Invadatori ruși, să știți, vă arde pământul sub picioare!”

Vitaliy Skakun, ofițer ucrainean din cadrul unui batalion de pușcași marini s-a sacrificat pentru a opri o coloană de blindate ruseşti să înainteze spre Kiev dinspre Crimeea.

Coloana de tancuri și blidate rusești înainta repede spre Kiev, iar armata ucraineană a decis să detoneze podul Henichesky, din regiunea Herson, în apropiere de peninsula Crimeea.

Ucrainenii nu au mai avut timp să detoneze podul de la distanță, singura soluție fiind acționarea manuală.
Vitaliy Skakun s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină manual, informează Forțele Terestre Ucrainene.

Înainte de detonare militarul ucrainean a transmis prin radio că va acționa manual şi şi-a luat la revedere.

„În această zi dificilă pentru țara noastră, când poporul ucrainean luptă cu ocupanții ruși din toate direcțiile, unul dintre cele mai grele locuri de pe harta Ucrainei a devenit trecerea din Crimeea, unde s-a întâlnit un batalion de infanterie marină cu primii dușmani.

Pentru a opri înaintarea coloanei de tancuri, s-a luat decizia de a arunca în aer podul auto Genichesky. Inginerul Vitaliy Volodimirovici s-a oferit voluntar să îndeplinească această sarcină. Podul a fost minat, dar nu a avut timp să plece.

Din relatările camarazilor săi, Vitaliy a luat legătura și a raportat că podul a fost minat. Imediat a avut loc o explozie. Un frate de-al nostru a fost ucis. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ avansarea inamicului, permițând unității să se redisloce și să-și organizeze apărarea.

Comandamentul Corpului de puşcaşi marini îl vor decora postum pe Vitaliy Volodimirovici Shakun. Invadatori ruși, să știți, vă arde pământul sub picioare! Vom lupta până vom muri! Cât suntem în viață vom lupta!” se arată în postarea Statului major al Forţelor Armate Ucrainene.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *