Volodimir Zelenski strigă după ajutor în fața atacurilor criminale rusești. „Cine e gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni!”

Autorităţile militare ucrainene au anunţat joi seara că armata rusă a înaintat deja în Ucraina cu o mare parte din trupele sale.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că în Kiev s-au infiltrat trupe inamice pentru a captura capitala.

„Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a afirmat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată pe site-ul preşedinţiei ucrainene în care cere locuitorilor să fie vigilenţi şi să respecte interdicţia de circulaţie.

„Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2”, a mai spus președintele Ucrainei.

În aceeaşi intervenţie video, preşedintele Volodimir Zelenski reproșează Occidentului și NATO că Ucraina a fost “lăsată singură” în faţa armatei ruse.
„Cine e gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni. Cine este gata să ofere Ucrainei garanţia unei aderări la NATO? Toată lumea se teme”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Un oficial ucrainean a declarat joi seară că Rusia îşi concentrează trupele în regiunile estice Harkov şi Doneţk, precum şi în sud.

Se pare că „obiectivul principal pare a fi impunerea unei blocade asupra capitalei Kiev”, a afirmat acesta.

Ruşii par, de asemenea, să plănuiască crearea unui coridor terestru din peninsula Crimeea către zonele separatiste din est şi regiunea separatistă transnistreană din Republica Moldova.

Oficialul militar a menţionat, de asemenea, că au loc lupte în regiunea Herson din sudul Ucrainei şi că armata rusă a încercat să debarce 200 de soldaţi pe aerodromul Gostomel, situat la vest de Kiev, dar armata ucraineană a reuşit să oprească debarcarea contingentului principal.

Purtătorul de cuvânt a mai informat că sunt 60 de batalioane tactice din Rusia, unităţi de luptă extrem de flexibile şi rapide, formate din 600 până la 1.000 de soldaţi. De asemenea, armata Rusiei a pregătit 90 de astfel de unităţi de luptă pentru invazia în Ucraina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *