A fost o noapte extrem de grea în Kiev. Volodimir Zelenski a refuzat propunerea americanilor pentru a-i salva viața

Nu mai este niciun secret că, planul lui Vladimir Putin este de a înlătura guvernul de la Kiev și să pună un altul care să fie obedient intereselor Moscovei.

În acest context, viața președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a familiei sale este în mare pericol.

Pentru salvarea vieții lui Volodimir Zelenski, Statele Unite ale Americii i-au propus acestuia să părăsească Kievul pentru a evita să fie capturat sau ucis de forțele ruse și să poată continua să conducă ţara în siguranţă.

Zelenski a refuzat, deocamdată, oferta SUA și a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

Forțele ruse continuă să avanseze pe două axe către Kiev. Obiectivul lor este să încercuiască capitala, spun oficiialii britanici.

Președintele Volodimir Zelenski a avertizat că va fi o noapte grea și a insistat că orașul Kiev nu trebuie pierdut. Se duc lupte decisive și la această oră, pe artere importante din apropierea capitalei ucrainene.

Au avut loc și diversiuni

Militari ruși s-au îmbrăcat în uniforma poliției ucrainene, apoi s-au apropiat cu o mașină cu lumini intermitente și au deschis focul asupra soldaților ucraineni de la punctul de control de lângă localitatea Vasilkov.

Armata rusă este interesată de această zonă, pentru că acolo se află un aeroport pe care rușii și-ar dori să-l folosească pentru a-și putea aduce trupe pe calea aerului. Trupe care ar fi folosite la asaltul asupra capitalei Kiev.

Pe bulevardul Pobeda a fost aruncat în aer podul de lângă o stație de metrou pentru a împiedica avansul ocupanților ruși. Forțele ucrainene au anunțat că au respins un „atac” nocturn al soldaților ruși împotriva uneia dintre pozițiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.

Doua transportatoare rusești ar fi fost doborâte. Apărarea aeriană a Ucrainei de la aproximativ 80 de kilometri sud de Kiev a distrus aeronave rusești care aveau capacitatea de a transfera peste 100 de parașutiști pentru a ateriza lângă Kiev, potrivit Agenției de Stat pentru Comunicații Speciale a Ucrainei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *