Avertizarea rușilor îngrozește populația ucaineană. Scapă cine poate! „Părăsiți imediat locuințele! Salvează-ți viețile!”

Rusia continuă atacul pe toate fronturile împotriva Ucrainei. Potrivit ultimelor informații, forțe ruse venite în sprijinul separatiștilor din Donbas au cucerit Stanitsa Luhanska, o periferie a Luhanskului aflată din 2015 pe linia de contact dintre separațiști și forțele ucrainiene.

Armata rusă face apel la civilii ucrainieni să plece din orașele aflate sub asediu. Rușii le cer ucrainielor să fugă, ca să își salveze viețile.

„Facem un apel la populația civilă din Mariupol, Harkov, Odesa, Kiev și Severodonețk Cetățeni, dacă aveți tehnică militară în zona dvs. de locuit – părăsiți Imediat locuințele!!! În curând, toate pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioane naționale și forțe teritoriale de apărare din orașe vor fi distruse de artilerie și avioane! Salvează-ți viețile!”, transmite Armata rusă.

Președintele Ucrainei conduce trupele de apărare ale Capitalei Kiev din stradă. După o noapte de nesomn, vizibil obosit, Volodimir Zelenski a făcut un live cu telefonul mobil în care anunță că armata ucraineană nu depune armele și că el nu va părăsi trupele și va rămâne să apere Kiev-ul de atacurile armatei ruse.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *