Lupte de stradă la Kiev. Avertismentul ministrului Apărării din Ucraina. Rușii trag și în populația civilă

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari.

Oamenii fug după un avertisment potrivit căruia orașele vor fi lovite în următoarea perioadă.

O rachetă a lovit un bloc de locuințe. Deocamdată, nu știm despre câți morți și răniți ar putea fi vorba. 
În timp ce rușii înaintează spre oraș, oamenii s-au refugiat la metrou.

Rușii au intrat în mai multe zone de la perifieria capitalei Kiev. Civilii au primit peste 18.000 de arme și cocktailuri molotov.

Oficialii de la Kiev îi avertizează pe locuitori că au loc lupte de stradă împotriva forțelor ruse și îi îndeamnă pe oameni să rămână la adăpost.

De asemenea, avertismentul emis sâmbătă îi sfătuiește pe locuitori să evite să meargă în apropierea ferestrelor sau pe balcoane și să-și ia măsuri de precauție împotriva gloanțelor. 

„Pe străzile orașului nostru au loc lupte continuu. Vă rugăm să rămâneți calmi și să fiți cât mai atenți! Dacă sunteți în adăpost, nu-l părăsiți acum. Dacă sunteți acasă, nu vă apropiați de ferestre, nu mergeți la balcoane. Ascundeți-vă în interior, de exemplu în baie, și acoperiți-vă cu ceva care va preveni rănirea de la fragmentele de gloanțe. Dacă auziți sirene, mergeți imediat la cel mai apropiat adăpost!”, a transmis ministrul Apărării din Ucraina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *