Mesajul de la miezul nopții al președintelui Volomir Zelenski către populație. „Inamicul va năvăli. Trebuie să rezistăm. Soarta Ucrainei se decide chiar acum”

Președintele ucrainean Volomir Zelenski s-a adresat populației înainte de cea mai grea noapte de la începutul războiului.

El a afirmat că atacurile rusești se vor intensifica în cursul nopții: „Trebuie să înduram noaptea aceasta, soarta Ucrainei se decide chiar acum”.

Preşedintele Ucrainei, Volomir Zelenski, a transmis un mesaj de îmbărbătare ucrainenilor, cărora le-a spus că această noapte va fi foarte grea şi nu trebuie pierdut controlul asupra capitalei.

„Noaptea aceasta va fi cea mai grea. Inamicul va năvăli. Trebuie să rezistăm. Noaptea va fi foarte grea, va fi mai grea decât ziua. Multe oraşe ale statului nostru sunt atacate: Cernihiv, Sumy, Harkov, regiunea Donbas, oraşele din sud, o atenţie deosebită la Kiev. Nu putem pierde capitala”, a spus el.

„În această noapte, inamicul va folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne distruge rezistența. În această noapte vor lansa un asalt. În această noapte trebuie să perseverăm. Soarta Ucrainei este decisă chiar acum. Scopul nostru principal este să terminăm această baie de sânge”, a spus el.

„Ucrainenii rezistă eroic acestei agresiuni care nu poate fi justificată”, a mai spus președintele ucrainean.

Serhiy Nykyforov, purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean Vladimir Zelensky a declarat că țara este pregătită să poarte imediat discuții de încetare a focului și de pace cu Rusia. El a spus că oficialii ruși și ucraineni discută în prezent despre ora și locul pentru care vor avea loc discuții.

Oficialul ucrainean a declarat pe Facebook: „Ucraina a fost și rămâne pregătită să vorbească despre sfârșitul luptei și despre pace. Aceasta este poziția noastră neschimbată. Am fost de acord cu oferta președintelui rus. Chiar în acest moment, părțile se consultă cu privire la locul și momentul desfășurării procesului de negociere. Cu cât vor începe discuțiile mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *