Ucraina a zădărnicit planul ofensivei lui Vladimir Putin. Moscova a ordonat atacuri din toate direcțiile

Într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării rus, Igor Konaşenkov, se precizează că armata rusă a primit ordinul de a-și lărgi ofensiva asupra Ucrainei.
„Astăzi, toate unităţile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcţiile, conform planului ofensivei”, a precizat Igor Konaşenkov.

Acesta a susţinut că separatiştii proruşi din estul Ucrainei, sprijiniţi de armata rusă, înregistrează ”succese” şi că nave ucrainene au atacat nave militare ruseşti în Marea Neagră, considerând ”foarte probabil” ca drone americane de recunoaştere să fi ghidat navele ucrainene.


Rusia acuză Ucraina, că a zădărnicit un armistiţiu refuzând negocierile cu Moscova pe care le acceptase anterior.

Potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, circa 100.000 de militari ruşi sunt la ora actuală pe teritoriul Ucrainei, a cărei armată a opus până în prezent o rezistenţă puternică forţelor ruse.

Rusia a angajat în această invazie peste 50% din forţele masate anterior la frontiera ucraineană, a declarat la rândul său un responsabil al Pentagonului.

”Continuăm să vedem semne ale unei rezistenţe ucrainene viabile. Credem că ruşii sunt tot mai frustraţi de pierderea lor de elan în ultimele 24 de ore, mai ales în nordul Ucrainei”, mai ales că sâmbătă forţele ruse au fost încetinite în ofensiva lor şi nu au reuşit să preia controlul asupra niciunui oraş ucrainean şi nu au câştigat nici controlul asupra spaţiului aerian, ceea ce le îngreunează ofensiva la sol pentru că trupele terestre ruse nu pot fi sigure de sprijinul aviaţiei, a rezumat situaţia acest responsabil.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *