Demisii în masă la Radio Sputnik Moldova. „Nu dorim să fim implicaţi în dezinformări şi manipulări”

Redacția Radio Sputnik Moldova și-a dat demisia incorpore astfel exprimându-și dezacordul cu politica editorială a postului, în contextul ultimelor evenimente regionale extrem de grave. 

Anunțul a fost făcut de jurnalistul și prezentatorul Andrei Porubin. 

”Există momente în viață, când trebuie să iei o decizie, care te costă, dar care trebuie luată. Rămân în urmă aproape 4 ani de activitate profesională, blamată de unii, apreciată de alții, dar care important ne lasă cu multă experiență profesională foarte prețioasă, cu sentimentul datoriei profesionale neîntinate, cu amintirea unei echipe de invidiat. Această dicizie o afișăm public mai jos”, a scris prezentatorul Sputnik Moldova, Andrei Porubin, pe pagina sa de Facebook. 

„Noi suntem cetăţenii acestei ţări şi nu dorim să fim implicaţi în dezinformări şi manipulări”, au adăugat jurnaliştii, menţionând printre altele că militează pentru pace şi condamnă vehement orice agresiune militară care seamănă moarte.

Demisia jurnaliştilor a fost însoţită de critici dure ale unor internauţi, care le-au sugerat că au lucrat pentru sumele mari de bani oferite de Rusia, iar acum din frică pleacă pentru a evita orice responsabilitate.

Sâmbătă, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a emis, un ordin privind blocarea site-ruilor www.sputnik.md și www.gagauznews.md pentru că sunt  ”surse promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *