Peste 200 de soldați ruși au fost luați prizonieri. „ Unii dintre ei în vârstă de 19 ani. Li s-a permis să își sune părinții”

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat Forțele de Operațiuni Speciale, cu ocazia zilei armei, exprimându-și recunoștință deosebită față de militarii care servesc în Ucraina, potrivit unui comunicat de pe site-ul Kremlinului.

Anunțul vine după 4 zile de ofensivă în Ucraina și pe fondul criticilor militari internaționali asupra capacității strategice, dar și la adresa pregătirii militare a trupelor ruseșți.

“Dragi camarazi! Vă felicit de Ziua Forțelor de Operațiuni Speciale.

Ați dovedit în mod repetat în practică că sunteți gata să acționați cât mai eficient posibil în orice condiții, să rezolvați cu competență cele mai dificile sarcini și să vă îndepliniți întotdeauna cu onoare datoria militară de a vă proteja țara natală și cetățenii noștri, pentru a asigura interesele naționale ale Rusiei”,a spus liderul rus.

Soldați ruși deloc antrenați, prost echipați

Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau “prost echipați”, a declarat generalul-maior ucrainean Borys Kremenetsky într-o conferință ținută la Washington sâmbătă seară.

„Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional”, a declarat Kremenetsky, care este oficial în domeniul apărării la Ambasada Ucrainei în SUA.

Potrivit ofițerului de rang înalt, soldaților ruși li s-a permis “să își sune părinții” și că li s-a dat mâncare și apă.

Kremenetsky a spus că lucrează îndeaproape cu Pentagonul, dar Ucraina are încă nevoie de mai mult sprijin cu ajutor militar.

„Există o listă de cerințe cruciale și încă avem nevoie de mai multe capacități. Pot să vă asigur că ceea ce am primit deja au fost folosite în mod corespunzător”, a adăugat acesta.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *