Putin a plătit 400 de mercenari pentru uciderea lui Volodimir Zelenski. Lista neagră a „bucătarului lui Putin”

Peste 400 de mercenari ruși au fost transportați cu avionul din Africa pentru a-l asasina pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a informat Daily Mail.

O miliție privată cunoscută sub numele de Grupul Wagner ar avea ordine de la Vladimir Putin să-l elimine pe Zelensky – și alte 23 de personalități guvernamentale – pentru a permite Moscovei să preia conducerea Ucrainei, se arată în raport.

Armata de mercenari, condusă de oligarhul Yevgeny Prigozhin – un aliat apropiat al președintelui rus, care este adesea supranumit „bucătarul lui Putin” – a fost adus în Ucraina în urmă cu cinci săptămâni i s-a promis o sumă uriașă pentru această misiune.

Wagner este o forţă paramilitară privată rusă care a fost asociată de mai mult timp cu separatiştii din estul Ucrainei şi care a intervenit şi în alte conflicte, în Libia, Siria, Mali, Sudan şi Republica Centrafricană.

Se spune că agenții cu înaltă pregătire așteaptă undă verde de la Kremlin, lista lor incluzând și prim-ministrul Ucrainei, întregul cabinet, primarul Kievului Vitali Klitschko și fratele său Wladimir.

O sursă care cunoaște activitățile Grupului Wagner a declarat că între 2.000 și 4.000 de mercenari au ajuns efectiv în Ucraina în ianuarie, dar cu misiuni diferite.

Unii au fost trimiși în regiunile deținute de rebeli Donețk și Lugansk din estul țării – în timp ce cei 400 însărcinați să-l elimine pe Zelensky s-au îndreptat către Kiev din Belarus. Se spune că grupul îl urmărește pe Zelesnky și colegii săi prin telefoanele lor mobile – pretinzând că știe unde se află în orice moment.

O altă sursă a susținut că ucigașilor angajați li s-a spus să stopeze acțiunea în timp ce Putin poartă „discuții de pace” cu Zelensky în această săptămână. Aceeași sursă susține că liderul rus nu dorește, însă, să ajungă la un acord.

 Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *