Volodimir Zelenski i-a trimis un mesaj de mulțumire lui Klaus Iohannis. „Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri români”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat, într-un mesaj pe Twitter, că mulțumește României pentru contribuția la capacitățile de apărare ale țării sale și pentru sprijinul aderării la Uniunea Europeană.

„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Sunt recunoscător președintelui @KlausIohannis pentru sprijinul aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri români”, a scris Zelenski pe Twitter.

 Mesajul de recunoștință a președintelui ucrainean, vine după ce președintele României, Klaus Iohannis a dat undă verde pentru trimiterea de ajutoare în Ucraina.

„România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

În acerst sens, purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că România va trimite în Ucraina combustibil, veste antiglonț, muniție și echipamente militare.

Ministerul Apărării Naționale precizează, într-un comunicat, că valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.

„Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie. Transmiterea acestor materiale către

Guvernul Ucrainean se circumscrie efortului general care se realizează de către statele membre ale NATO și UE pentru sprijinirea Ucrainei în acțiunile de apărare a teritoriului propriu, a independenței și integrității statului împotriva agresiunii armatei Federației Ruse”, mai precizează MApN.

De asemenea, România și-a exprimat disponibilitatea de a trata răniți ucraineni în țara noastră.

„Începând de astăzi, 27 februarie, toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt pregătite pentru a asigura asistența și tratamentul medical pentru militarii răniți din Ucraina”, a scris Vasile Dâncu pe Facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *