Voluntari din „legiunea internațională” vor lupta împotriva armatei ruse. Este o luptă „pentru democraţie”

După apelul făcut de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ca cetățenii din toate statele Europei apți de luptă, care vor să se înroleze voluntari pentru a lupta împotriva armatei ruse, mai multe țări au răspuns pozitiv.

Şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss a făcut un apel în acest sens, spunând că, aceasta este o luptă “pentru democraţie”. Ea a insistat că ucrainenii luptă pentru libertate, “nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă”.

Deja, în Europa s-a format o „legiune internațională”, care se va alătura ucrainenilor pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti în Ucraina.

De asemenea, şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a afirmat că nu vede niciun obstacol legal în acest sens.

Așadar, Danemarca va permite voluntarilor să se alăture brigăzilor internaţionale pe care Ucraina intenţionează să le formeze pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti.

„Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil, desigur, pentru toţi ucrainenii care trăiesc aici, dar şi pentru alţii” care cred că se pot implica direct în conflict, a declarat ea într-o conferinţă de presă.

”Analiza noastră este că, la prima vedere, nu există nimic care să constituie un obstacol legal pentru ca cineva să meargă în Ucraina pentru a participa la conflict, bineînţeles de partea ucraineană”, a spus Frederiksen.

Duminică, Frederiksen a protestat alături de mii de oameni în faţa ambasadei ruse din Copenhaga împotriva invaziei ruseşti în Ucraina.

„Toţi străinii care doresc să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea globală sunt invitaţi de autorităţile ucrainene să se alăture forţelor de apărare”, a declarat Kievul.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *