Armata ucigașă a lui Putin a bombardat o grădiniță din Ucraina. 16 copii au fost omorâți până acum

Invazia sângeroasă a Ucrainei de către Vladimir Putin a ucis cel puțin 16 copii noaptea trecută, după ce o grădiniță a fost bombardată.

Invadatorii ruși nesăbuiți și comandantul lor, Vladimir Putin au fost acuzați de crime de război după ce, cel puțin șapte dintre bombele interzise au lovit clădirea.

Aseară, biroul procurorului Curții Penale Internaționale a declarat că va încerca să deschidă o anchetă asupra acuzațiilor.

Mișcarea a venit după ce Alisa Hlans, în vârstă de șapte ani, și doi adulți au fost uciși de schije în atacul cu bombă cu dispersie din orașul Okhtyrka din nord-estul Ucrainei.

Printre victime este și o altă fetiță despre care se crede că are zece ani, identificată doar ca Polina, care a fost împușcată împreună cu sora, fratele și părinții ei.

Mașina familiei ei a fost ciuruită de gloanțe de un „grup de sabotaj și recunoaștere” rusesc trimis pentru a răspândi teroarea în capitala Kiev.

Viceprimarul Volodymyr Bondarenko a declarat că sora Polinei se afla aseară într-o unitate de terapie intensivă, în timp ce fratele ei a fost, de asemenea, internat în stare gravă.

De asemenea, printre victime este și un băiat de 14 ani fără nume, ucis, joi, în primele ore ale războiului, când o rachetă a lovit un bloc din Chuguiv, lângă Harkov.

Sâmbătă, un băiețel de șase ani a fost ucis în vestul Kievului, decesul fiind confirmat de un spital de copii.

Un medic plângea de furie în timp ce eforturile de a-l salva pe tânărul neidentificat au eșuat.

Oficialii ucraineni au declarat că, până acum, 16 copii au fost uciși, în timp ce 116 au fost răniți.

Amnesty International a raportat utilizarea bombelor cu dispersie interzise după atacul din Okhtyrka – despre care se spune că ar fi fost trase „fără discriminare în cartiere”.

Un supraviețuitor al atacului care filma scena a spus: „Vedeți, toată lumea este plină de sânge, totul. Este o grădiniță. În ce trage ei? În obiecte militare?”

Secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard, a declarat: „Nu există nicio justificare pentru a trage cu rachete cu dispersie în zonele populate, cu atât mai puțin în apropierea unei școli.

Lansarea unor atacuri fără discriminare care ucid sau rănesc civili constituie o crimă de război.”

Bombele cu dispersie sunt interzise conform Convenției din 2008, un tratat susținut de peste 100 de state, cu excepția Ucrainei și Rusiei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *