Kremlinul ignoră sancțiunile Occidentului. Mesajul lui Vladimir Putin către Volodimir Zelenski

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat, marți, că este „prematur” să se facă o evaluare a rezultatului primelor negocieri între părţi.

Potrivit înaltului oficial rus, Vladimir Putin i-a transmis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că, dacă ar da ordin trupelor ţării sale să depună armele, “nu ar mai exista victime” în Ucraina.

“El poate da ordin ca armele să fie depuse, atunci nu vor mai fi victime”, a spus Dmitri Peskov, în timpul unei conferinţe de presă.

Moscova îl consideră pe Zelenski ca preşedinte legitim al Ucrainei, a afirmat Peskov, în pofida faptului că preşedintele Vladimir Putin chemase vineri armata ucraineană “să preia puterea în propriile mâini” şi să-i înlăture de la putere pe Zelenski şi anturajul său, pe care i-a calificat drept “neonazişti şi drogaţi”.
Despre sancțiunile statelor occidentale împotriva unor persoane şi companii ruse ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, Pescov consideră că acestea nu pot schimba roziția țării sale în legătură cu războiul.
“Ei cred că prin sancţiuni ne vor face să ne schimbăm poziţia. Dar este clar că nu e nimic de discutat aici, nimeni nu-şi va schimba în consecinţă poziţia”, a spus Peskov.


“Dacă vor să pedepsească pe cineva, nu au decât să o facă”, întrucât persoanele vizate de restricţii nu au “nici bunuri, nici conturi” în Occident, a spus Peskov.

“Nu sunt afectat” de sancţiuni, a insistat el când a fost întrebat dacă măsura, dispusă la adresa sa de mai multe ţări, a avut un impact asupra vieţii sale de zi cu zi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *