Turnul televiziunii din Kiev a fost bombardat. Cinci persoane au murit, iar alte cinci sunt grav rănite

Autoritățile ucrainene au anunțat că turnul televiziunii din Kiev a fost bombardat de trupele ruse, în cursul zilei de marți.

Din păcate, au fost înregistrate cinci persoane, iar alte cinci au fost rănite și transportate în stare gravă la spital.

După atac, unele posturi ale televiziunii ucrainene au încetat să mai emită, fiind de asemenea perturbate emisiile radio, dar turnul a rămas totuşi în picioare.

”Inamicul atacă oraşul. Turnul televiziunii a fost avariat de două rachete, conform primelor informaţii”, a anunţat administraţia municipală din Kiev.

Sursa de electricitate a turnului, precum şi echipamentele tehnice au fost lovite şi avariate.

Ministerul Apărării rus avertizase mai devreme că vor fi lovite la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) şi unei unităţi de operaţiuni special, de unde, potrivit Moscovei, sunt conduse atacuri cibernetice împotriva Rusiei.

”Pentru a opri atacurile informatice împotriva Rusiei, lovituri cu arme de înaltă precizie vor fi efectuate împotriva infrastructurilor tehnologice ale SBU şi centrului special al Unităţii de operaţiuni psihologice din Kiev.

Le cerem (…) locuitorilor din Kiev care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie să-şi părăsească domiciliul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *