Ucrainenii recompensează soldații ruși. 5 milioane de ruble și amnistie totală. Care sunt condițiile

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că Ucraina va oferi fiecărui soldat rus care se predă, suma de 5 milioane de ruble și amnistie totală.

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a înaintat, luni, pe Twitter, o ofertă pentru militarii ruși de pe fronturile deschise în Ucraina, după invazia din 24 februarie.

Image

„Ați fost aduși pe teritoriul nostru pentru a ucide și pentru a fi uciși”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, într-un mesaj video.

„Oferim soldaților ruși o alegere: să moară într-un război nedrept sau o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație. Dacă își depun armele și se predau de bunăvoie”, a transmis, luni seară, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

„Pe aceia dintre voi care nu vreți să deveniți criminali și nu vreți să muriți, vă putem salva. Vă garantăm o imunitate totală și compensații financiare, dacă vă predați armele voluntar. Trăiți! Luați-vă familia în brațe. Pentru aceia dintre voi care continuă să se comporte ca un agresor, nu va exista milă”, a mai spus ministrul apărării din Ucraina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *