Ambasadorul Rusiei la București amenință România. Cum poate evita țara noastră pericolul rusesc

Vladimir Putin a avertizat de multe ori cu privire la „măsurile tehnico-militare adecvate” ca răspuns la ameninţarea expansiunii NATO către graniţele Rusiei. Putin a afirmat, zilele trecute, că va „reacţiona dur la măsurile ostile”.

Printre numeroasele averizări pe care Putin le-a lansat de la începutul războiului cu Ucraina, acesta a amintit că și țara noastră poate deveni o țintă reală, dacă va ajuta în vreun fel această țară.

Valery Kuzmin – ambasadorul Rusiei la București spune că doar neimplicarea în războiul din Ucraina scapă România de pericolul rusesc.

Valery Kuzmin a afirmat, marți, că „România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității”.

„În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse”, a mai spus acesta.

Referitor la întreruperea gazelor, Kuzmin a spus: „Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria).

Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean” a susținut ambasadorul Kuzmin, copiind discursul șefului său, Vladimir Putin, privind așa-zisa denazificare, de care Ucraina ar fi avut nevoie din partea Federației Ruse.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *