NATO a activat planurile de apărare. Sute de militari francezi au ajuns în România

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, şi de şeful Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul-maior Cristian Dan, au întâmpinat, marți, pe cei 235 de militari francezi care au fost trimiși în țara noastră pentru a întări sistemul de apărare  de aici.

Soldații francezi, conduși de colonelul Vincent Minguet, fac parte din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy.

Ei au ajuns în Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” și se vor alătura celor 40 de militari care au venit în ultimele zile în România.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

Comunicatul Ministerului Apărării Naționale, România

Sosirea în România a militarilor din cadrul Forței de Răspuns a NATO

Încă 135 de militari francezi🇫🇷 și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiți în ultimele zile în România.

Militarii au fost întâmpinați de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, și de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud – Est, generalul – maior Cristian Dan.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022

***

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *