Atacuri furibunde ale rușilor în Ucraina. Bilanțul tragic din primele 7 zile de la începutul războiului

Sirenele anti-aeriene au sunat toată noaptea în Kiev, semn că rușii sunt pe aproape și ar putea ataca capitala Ucrainei.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski a transmis un mesaj târziu în noapte în care spune că “fiecare ocupant ar trebui să știe: vor primi o respingere aprigă de la ucraineni. Una de care își vor aminti pentru totdeauna, respectiv că nu ne vom da bătuți!”

Explozii puternice au avut loc în centrul Kievului în primele ore ale dimineții de joi, 3 martie. S-a tras și lângă metrou, unde se adăpostesc 15 mii de oameni.

Primul oraș important din Ucraina – Herson, din sud, a fost ocupat de trupele ruse miercuri seară. Un alt oraș din sud este asaltat – Mariupol. În continuare se duc lupte pentru ocuparea Harkov și a capitalei – Kiev.

Se așteaptă noi bombardamente. Sirenele anunță atacuri aeriene și la Izmail și în regiunea Zaporojie, unde se află și centrala nucleară de pe Nipru. Sirenele anunță raiduri aeriene și în Liov, Jitomir și Odesa.

Orașul ucrainean Izyum (regiunea Harkiv) a fost lovit de bombardamente, ucigând cel puțin trei civili, potrivit viceprimarului Volodymyr Matsokin. Atacul a lovit un bloc de apartamente și o casă privată, a declarat Matsokin.

Bilanțul celor 7 zile de război este tragic: peste 2.000 de civili au murit, printre care cel puțin 16 copii. Rusia a pierdut, potrivit estimărilor ucrainene, peste 5.800 de militari, sute de vehicule blindate, 30 de avioane.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *