Mesajul de la miezul nopții al preşedintelui Volodimir Zelenski către ucraineni. „Suntem o naţiune care a dejucat planurile inamicului”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis, în cursul nopţii de miercuri spre joi, un mesaj în care-și exprimă recunoștința și satisfacția pentru rezistenţa “eroică” a ucrainenilor.

În mesajul său, Zelenski spune că planurile “perfide” ale Rusiei care i-a invadat ţara au fost dejucate de poporul ucrainean.


„Suntem o naţiune care a dejucat planurile inamicului într-o săptămână. Planuri scrise de ani de zile: perfide, pline de ură pentru ţara noastră, poporul nostru”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe reţeaua Telegram.

Preşedintele ucrainean a spus că îi “admiră sincer pe locuitorii eroici” ai oraşelor care rezistă forţelor ruse şi înaintării acestora, în a şaptea zi a invaziei.

Apel către evreii din toată lumea

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut miercuri dimineață un apel către milioane de evrei din întreaga lume ”să nu rămână tăcuți, pentru că nazismul se naște din tăcere.

Referindu-se la bombardamentul de lângă Babyn Yar din Kiev – locul unde au fost masacrați zeci de mii de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – Zelenski a spus:

“Această lovitură dovedește că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru este absolut străin. Ei nu știu nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Dar cu toții au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara, să ne șteargă pe toți”.

“Cu toții am murit din nou lângă Babyn Yar. Deși lumea a promis din nou și din nou că nu se va mai întâmpla niciodată”, a adăugat președintele ucrainean.

“Nu vedeți ce se întâmplă? De aceea este foarte important acum ca voi, milioane de evrei din întreaga lume, să nu rămâneți tăcuți. Pentru că nazismul se naște în tăcere. Strigați despre uciderea civililor, strigați despre uciderea ucrainenilor”, a mai spus el.

Plan de asasinare eșuat

Oficialii ucraineni au declarat că o unitate a forţelor speciale cecene, cunoscută sub numele de „Kadîroviţi”, a fost implicată într-un plan de asasinare a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Şeful securităţii ucrainene, Oleksiy Danilo a spus că Ucraina a fost informată despre complot de către membrii ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *