Serghei Lavrov bagă bățul prin gard și asmute NATO împotriva lui Zelenski. „Încearcă să provoace un conflict între NATO și Rusia”

Declarația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Alianța nu vrea să impună o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina i-a venit ca o mănușă lui Vladimir Putin, care a spus, sâmbătă, că Rusia va considera drept cobeligerantă orice ţară care încearcă să facă acest lucru.

„Vom considera orice astfel de evoluţie ca fiind o participare la conflictul armat a oricărei ţări de pe teritoriul căreia este creată o ameninţare la adresa armatei noastre”, a spus el despre o posibilă „zonă de interdicţie aeriană deasupra teritoriului Ucrainei”.

Același lucru a fost susținut și de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care a declarat că Zelenski, nu este interesat de negocieri şi vrea să provoace un conflict între Rusia şi NATO.
„Dacă el (Zelenski) a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul aducând NATO în această poveste, nu prin negocieri”, a spus Lavrov într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu omologul său kârgâz, Ruslan Kazakbaiev.

Şeful diplomaţiei ruse a susţinut că preşedintele ucrainean nu ascultă declaraţiile Washingtonului, Parisului, Berlinului şi ale altor capitale europene potrivit cărora NATO nu intenţionează să intervină în conflict.

„Se pare că el ‘(Zelenski) încearcă să provoace un conflict cu implicarea NATO, între NATO şi Rusia”, a insistat el.
Şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut sâmbătă aluzie la apelurile liderului ucrainean la NATO, care a criticat vineri Alianţa Atlantică pentru decizia de a nu impune o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina şi pentru lipsa de acţiune în vederea protejării populaţiei ţării.

„În acest caz, vedem că ţările NATO îşi dau perfect seama de imposibilitatea implicării directe a membrilor NATO în ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *