Trădare la prima negociere cu rușii de la Gomel. Un membru al delegației ucrainene a fost împușcat de SBU

Oleksandr Dubinsky, deputat ucrainean din partidul președintelui Volodimir Zelenski, dar și presa ucraineană susțin că un membru al delegației ucrainene la prima negociere cu rușii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU).

Este vorba despre Denis Kireev care a fost depistat de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) că ar fi trădat interesele Ucrainei.

Acesta a fost arestat de ofiţerii SBU și apoi împușcat.

Oleksandr Dubinsky a scris pe Telegram că „în timpul detenției sale de către SBU, Denis Kireev, a fost ucis, fiind suspectat de trădare.

„Cum a intrat în delegația ucraineană pentru negocieri cu ocupanții – chiar vreau să aflu de la Biroul Președintelui?”, a scris deputatul pe Telegram.

Acest lucru a fost raportat de o serie de canale media ucrainene, dar şi pe mai multe site-uri de socializare. De asemenea, trebuie precizat că informația nu a fost încă confirmată oficial de SBU sau de altă instituţie oficială din Ucraina.

Ofiţerii Serviciului Ucrainean de Securitate ar fi avut dovezi – conversații telefonice – că Denis Kireev a comis mai multe acte de trădare.

Trebuie menționat că, Denis Kireev nu era pe lista publicată de serviciul de presă al președintelui ucrainean, dar în fotografii și videoclipuri poate fi văzut la masa de lângă reprezentanții Kievului.

Kireev nu a fost reprezentat de biroul președintelui Volodimir Zelenski ca participant la discuții ţinute în oraşul belarus Gomel. 

Surse din Serviciul Ucrainean de Securitate susțin că, bancherul ucrainean Kireev figura sub pseudonimul operativ „Bine” în evidențele FSB și ale Ministerului rus alApărării.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *