Declarații cutremurătoare ale unui prizonier rus în Ucraina. „Ne-au dat injecții cu „Promedol”

Rudenco Igor Alexeevici, comandantul unui pluton de 11 persoane s-a predat armatei ucrainene, după ce a aflat despre scopul real al intrării sale pe teritoriul regiunii Herson.

În cadrul unei înregistrări video, postate pe pagina Serviciului de Securitate al Ucrainei, bărbatul povesteşte că a decis să depună armele când a aflat că a fost trimis la un adevărat război şi nu la exerciţii, aşa cum a fost anunţat anterior de superiorii săi.

Militarul rus le-a cerut scuze ucrainenilor pentru ca a fost obligat să împuște civili.

La interogatoriu, bărbatul i-a rugat pe militarii ucraineni să-l lase să vorbească cu soţia sa căreia i-a povestit cum a ajuns la război şi în ce condiţii a luptat.

“Sarcina noastră era să ajungem în Novaia Kahovka, iar apoi în oraşul Nicolaev şi trebuia să mergem şi mai departe. Ulterior, nu aveam vreo sarcină în acest sens.

Ne-a spus că totul este aranjat cu autorităţile. În locuințe să nu tragem. Ne-au spus că doar să trecem, este o înţelegere cu autorităţile, totul va fi în regulă, aşa cum în 2014 Rusia a preluat Crimeea.  Vreau să mă adresez poporului ucrainean. Îmi cer scuze că mor oameni, copii și că tot ce ne-au spus nu este adevărat.

 Ne-au luat telefoanele special să nu putem vorbi. Ne-au dat injecții cu „Promedol” pe care să le folosim să nu simțim durere în cazul în care vom fi răniți, dacă rămânem fără un picior sau așa ceva”, a declarat un soldat rus.

„Când ne-am predat, au ieşit sătenii simpli cu arme. Eu am ordonat să fie încetat focul. Am ieşit primul acolo. Ei au spus: “Uitaţi-vă cu ce luptăm noi, noi apărăm satele noastre.” Atunci eu am dispus să lăsăm armele“, a mai spus militarul rus.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *