Șocant! Ce se va întâmpla în Ucraina în cazul asasinării președintelui Volodimir Zelenski. Dezvăluirile secretarului de stat al SUA, Antony Blinken

Antony Blinken, secretar de stat al SUA, a făcut, duminică, declarații cutremurătoare, care iau în calcul asasinarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Oficialul american a spus că, Ucraina „are planuri” pentru a asigura continuitatea guvernului „într-un fel sau altul”, în cazul că rușii vor reuși să-l omoare pe liderul ucrainean.

„Ucrainenii au elaborat planuri despre care nu voi vorbi şi nici nu voi da detalii, dar care au ca scop să se asigure că există ceea ce numim o ‘continuitate a guvernului, într-un fel sau altul’”, a anunţat şeful diplomaţiei americane.

Blinken a lăudat “leadership-ul” de care a dat dovadă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi restul guvernului său.

„Au reprezentat încarnarea extremă a curajosului popor ucrainean”, a spus el.

SUA şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea pentru securitatea lui Zelenski, şi chiar liderul ucrainean a declarat că este “obiectivul numărul unu” al forţelor ruse.

Unul dintre obiectivele lui Vladimir Putin este asasinarea lui Zelenski, pentru care ar fi trimis în Ucraina 400 de mercenari plătiți cu sume considerabile.

Numai în ultima săptămână Zelenski ar fi reușit să supraviețuiască la cel puțin trei tentative de asasinat.

Zelenski postează des înregistrări video pe reţelele sociale pentru a arăta ţării sale şi lumii întregi că rămâne la Kiev pentru a face faţă forţelor ruse.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *