Politicienii români nu se dezmint niciodată. „Doctori scoși la fabrica de plagiate. Borfași mărunți!”

Nu mai este niciun secret că politicienii români folosesc orice prilej pentru a-și acoperi ilegalitățile.

Un exemplu elocvent este și faptul că, acum când lumea este bulversată de războiul din Ucraina, majoritatea parlamentară a introdus pe ascuns un amendament, într-un proiect de lege aparent „nevinovat”.

Adevăratul scop este că, amendamentul introdus „hoțește” avea scopul de a-i amnistia pe plagiatorii cu doctorate.

Vicepreședinte USR, deputatul Dan Barna semnalează această josnică mișcare a politicienilor și a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care divulgă „găinăria” la care s-au pretat aceștia.

„Cu războiul lângă noi și criza umanitară deja aici, majoritatea parlamentară se ține de coțcării. Azi: spălarea de plagiate a celor care și-au copiat tezele de doctorat înainte de 2011 și nu sunt puțini. Cum se apără o hoție? Hoțește?”, a scris Dan Barna pe contul său de facebook.

Lideul USR arată că amendamentul care amnistia plagiatele făcute înainte de 2011 a fost adăugat la un proiect despre cu totul altceva: „educația preșcolară în comunitățile defavorizate”.

„Pasămite, amnistierea plagiatului este în sprijinul copiilor defavorizați. Cinism. Colegul nostrul, deputatul USR Andrei Miftode a fost pe fază și a sesizat măgăria. Mâine proiectul ajunge în plen la vot final. Ce face amendamentul?

 Consfințește legislativ teza dragă doctorilor scoși la fabrica de plagiate: furtul nu era furt, pe vremuri. Ba era tot furt să copiezi zeci sau sute de pagini fără citare și să le dai drept lucrare de doctorat, măi doctorilor copiști! Românii buni se mobilizează zilele astea cu tot ce pot să-și ajute semenii aflați în nevoie. În vremea asta, borfașii tot borfași: textulețe de lege cu dedicație băgate pe sub ușă, să reparăm CV-ul “prea doctorilor” colegi.  Borfași mărunți, genul pe care istoria nu-i ține minte nici la notele alea de subsol pe care n-au fost în stare să le pună”, a scris Barna pe contul său de facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *