Lunetistul canadian „Wali” a venit în Ucraina. El se alătură Forţelor Armate Ucrainene pentru alungarea agresorului rus

Un lunetist de elită canadian  se va alătura unui contingent din ce în ce mai mare de foşti militari străini care au ales să răspundă unui apel lansat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca toţi cei care au experienţă de luptă pot să vină în Ucraina să lupte alături de armata ucraineană împotriva forţelor ruse de ocupaţii.

Potreclit „Wali”, lunetistul Canadian are un palmares impresionant, având o bună experiență de luptă în timpul unor misiunii desfăşurate împotriva „Statului Islamic” (ISIS).

Cetățeanul canadian este un fost lunetist al Regimentului 22 Regal si are experiență de luptă în mai multe războaie. În 2015, a plecat singur în Irak pentru a lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Tânărul de 40 de ani a avut și două călătorii în Afganistan ca lunetist pentru Forțele Armate Canadiene între 2009 și 2011.

Fotografiile cu orașele ucrainene distruse și bombardarea civililor l-au determinat pe lunetistul canadian să se alăture luptei împotriva Rusiei. 

Cotidianul ucrainean Obozrevatel precizează că fostul lunetist a ajuns în Ucraina fără arme de foc, dar a precizat că are în rucsac o mască de gaze, un costum de camuflaj folosit în mod obișnuit de lunetişti, un binoclu și o jachetă pe care a folosit-o în Afganistan.

Mass-media ucraineana aminteşte că mai mulţi voluntari din Marea Britanie (n.a cei mai mulți dintre ei sunt foști militari cu o pregătire de luptă foarte bună) au sosit în Ucraina pentru a ajuta Forţele Armate Ucrainene să lupte împotriva agresorului rus.

Lucian Ionescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *