Revoltător! Șpagă la morga Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Autopsierul este cercetat penal

Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus luarea măsurii de control judiciat pentru o peioadă de 60 de zile, pentru o femeie, O femeie, autopsier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Ea este acuzată și cercetată penal că ar fi luat mită de la zeci de persoane, dat și pentru furt, după ce și-ar fi însușit bunurile de valoare ale unui decedat.

Anchetarorii au descoperit că femeia autopsier a săvârșit 37 de de infracţiuni de luare mită şi a infracţiunii de furt, dar se pare că, numărul acestora este în realitate mult mai mare.

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpata, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Ioan cel Nou’ Suceava, în perioada februarie – aprilie 2020, a pretins şi/sau primit de la un număr de 37 aparţinători ai persoanelor decedate sume de bani cuprinse între 200 şi 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare şi predarea către aceştia”, spun anchetatorii.

De asemenea, la data de 4 martie 2020, femeia şi-a însuşit suma de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi al unor subunităţi de poliţie de pe raza judeţului Suceava.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *