România a dat aprobări diplomatice de survol pentru 14 elicoptere ucrainene. Destinația finală este Ghimbav, jud. Brașov

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că, autoritățile române au aprobat pentru 14 elicoptere H225 Airbus de a survola pe teritoriul României.

Ministerul Apărării din România subliniază că nu e vorba de elicoptere militare înarmate.

Primele elicoptere au sosit în cursul zilei de 8 martie si au aterizat pe Aeroportul Internațional Iași, urmând să fie aduse la Ghimbav pentru reparații.

E vorba de patru elicoptere configurate pentru misiuni civile care vor fi reparate la Airbus Helicopters Romania, în baza contractelor în vigoare.

„Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare”, precizează MApN.

Încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord sunt în deplasare către judeţul Braşov pentru operaţiuni planificate de mentenanţă.

Potrivit unui comunicat al MApN, în total 14 elicoptere au primit din partea autorităţilor române aprobări de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru mentenanţă.

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. 

Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare”, a precizat MApN.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *