Florin Cîțu dă o veste neașteptată pentru sectorul energetic. Sute de persoane trebuie angajate de urgență

În condițiile războiului din Ucraina, multe state europene se confruntă cu o criză  de energie electrică și de gaze naturale.

Așadar, pentru a nu mai depinde de energia adusă din Rusia, mai multe țări europene își vor reporni instalații de producere a energiei electrice pe bază de cărbune.

În legătură cu această situație, fostul premier Florin Cîțu, a aspus că se vor angaja 600 de muncitori pentru sectorul energetic.

„Ieri a fost o discuție mai lungă pe energie. Aseară premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara pentru a reporni acele capacități care folosesc cărbune. Este clar că în această situație complicată toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie.

Și România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă avem și cărbune sau va trebui să importăm. Ieri înțeleg comunicatul a fost că vor fi adăugați 300 de Mwh. Asta înseamnă că va trebui să reangajăm 600 de persoane în sectorul energetic, ceea ce este o veste bună pentru acești oameni care au suferit”, a declarat Cîțu, miercuri, 9 martie.

Pentru viitor, acesta a mai menţionat că trebuie  să se analizeze şi posibilitatea începerii exploatării  la Roşia Montană.

„Repornirea se va face doar pentru această situaţie. Vedem cât ţine această situaţie. Dacă Europa revine la extracţia de cărbune, ar trebui să ne uităm şi la proiectul Roşia Montană. Până la urmă, avem şi acolo resurse pe care le putem folosi în interesul României şi ar trebui să ne uităm în ce condiţii am putea să începem şi acolo exploatarea”, a adăugat Florin Cîţu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *