Întorsătură dramatică în războiul din Ucraina. De ce se tem Statele Unite cel mai mult

Victoria Nuland, un oficial de grad înalt din diplomația Statelor Unite, a afirmat , marți, că țara sa se teme foarte mult că Rusia ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina.

„Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia”, a declarat Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

„Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele”, a adăugat ea.

Propaganda rusă a început răspândirea unor zvonuri extrem de periculoase, și anume, că NATO și Ucraina ar avea un plan de a folosi arme biologice.
„Dacă ar avea loc un incident sau un atac cu o armă biologică sau chimică în Ucraina, v-ar fi 100% clar că ruşii ar fi autorii?”, a întrebat-o senatorul republican Marco Rubio pe Victoria Nuland.

„Nu există nicio îndoială în mintea mea”, a răspuns Nuland. Ea a adăugat că „este o tehnică clasică a ruşilor aceea de a-i acuza pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi”, a răspuns Victoria Nuland.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *