Nicio supărare! Serviciile ruse au băgat „urechea” în sistemul informatic al diplomației ungare, dar ministrul de externe, Szijjarto Peter, tot a acceptat decorația Moscovei. Dezvăluiri înainte de alegeri

Serviciile de informații FSB și GRU și atacatorii informaticii pe care îi controlează au penetrat integral sistemul informatic prin care diplomații Ungariei transmit și primesc informații clasificate, dezvăluite publicația Direkt36, într-un articol de investigație, publicat cu câteva zile înainte dealegerile parlamentare din Ungaria, ce vor avea loc pe 3 aprilie.

Penetrarea rețelei informatice a fost totală, arată ziariștii ungari, și durează de ani buni. Breșa de securitate a permis Rusiei să cunoască toate mișcările guvernului Ungariei, în avans, lucru care s-a întâmplat chiar și din primele zile ale invadării Ucrainei de către forțele armate ruse.

Situația a fost cunoscută la vârful guvernului de la Budapesta, dar nu l-a împiedicat pe ministrul de Externe, Szijjarto Peter, să primească, pe 30 decembrie 2021, la Moscova, cea mai înaltă distincție pe care Federația Rusă a poate acorda cetățenilor străini.

O notă aparte o reprezintă faptul că guvernul ungar nu a denunțat niciodată public atacul informatic, dus la îndeplinire de serviciile ruse de informații.

Ileana Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *